Drastiske kostnadskutt

Drastiske kostnadskutt med skybasert regnskap

-fremtidens systemer som alle bedriftsledere bør få med seg

Tekst & Foto Creobox/ Nick Hegreberg

Snakker du regnskapsk? Regnskap og tall er forretningslivets eget språk, og slik man trenger guide når man reiser i et fremmed land, trenger bedriftsledere en regnskapsfører til å oversette komplekse tall til et forståelig språk. I dag tilbyr de fremtidsrettede regnskapsbyråene en ny tolk, nemlig et skybasert regnskapssystem, hvor du kan føre regnskapet selv.

KILDE: Statistikk på besparende bruk av skytjenester i norske bedrifter er hentet fra SSB

INNSPILL FRA STAVANGER

Stein Hugo Heske, systemansvarlig i Jansson & Larsen regnskap har vært med å utvikle skybaserte regnskapssystemer sammen med den internasjonale aktøren Visma i Oslo. Han har vært med fra starten og sett mange ulike systemer.

– De nye systemene er ufattelig intuitive og brukervennlige. De interne rutinene rundt regnskap blir langt mindre tidskrevende.

Noen kunder har spart så mye tid at de kunne kutte betydelig i administrasjonskostnadene sine, forklarer Heske.

– Det skjer en omveltning i bransjen, til forbrukerens fordel. Jobber du i en liten til mellomstor bedrift kan du nesten ikke la være å vurdere de nye brukervennlige regnskapssystemene, mener Kim Pettersen, daglig leder i Jansson & Larsen regnskap.

Vi står alltid klare til å hjelpe

FERDIG MED RINGPERM: -Når jeg ser på alle disse papirene lurer jeg på hvorfor vi ikke har tatt steget tidligere. Nytt system kombinert med et erfarent regnskapsbyrå i bakhånd har effektivisert driften vår kraftig, sier Svein Egil Meling, daglig leder hos Høydepunkt.

TØFFE TIDER, TØFFE TAK

For ett år siden slet eventbyrået Høydepunkt med røde tall som mange andre bedrifter i Stavanger. Løsningen lå delvis i skybasert regnskapssystem.

– Markedet vårt fikk en bråstopp i 2015. Vi måtte tenke helt nytt rundt konseptet vårt, men også på kostnadsbesparelser. Et av de viktigste grepene vi gjorde var å se på måten vi førte regnskapet.

Med det skybaserte systemet PowerOffice Go har vi fått en helt annen hverdag. Det er utrolig lettvint og brukervennlig. Vi sparer så mye tid på å føre regnskap selv at vi har drastisk kuttet de administrative kostnadene, forteller Svein Egil Meling, daglig leder hos Høydepunkt.

REGNSKAP I SKYEN GIR DEG– Enestående oversikt
– Tilbud, ordre og fakturering
– Bankavstemming
– Direkte remittering
– Enkel og intuitiv EHF fakturering
– Chat med din rådgiver hos J&L
POWEROFFICE GO– Det er lett å anbefale PowerOffice Go til våre SMB-kunder, forteller Stein Hugo Heske hos Jansson & Larsen regnskap. Jeg kjenner de fleste regnskapsprogrammene inngående, og PowerOffice Go er uten tvil det beste skybaserte systemet jeg har vært borti. Programmet er skreddersydd for små og mellomstore bedrifters behov, og er brukervennlig og rimelig.

Svein Egil Meling legger til: Det nye systemet har effektivisert driften vår kraftig. Alt er lettere nå. Forefallende arbeid som fakturabehandling blir gjort løpende og oversikten på økonomien er enestående. Og er det noe vi lurer på, kommuniserer vi bare med Jansson & Larsen regnskap via chat funksjonen i programmet. Som daglig leder er det enormt nyttig å kunne se økonomien i selskapet i sanntid, uansett hvor jeg er i verden. Nå har jeg stålkontroll, det betyr ekstra mye i disse urolige tidene.

FRA REGNSKAPSFØRER TIL ØKONOMISK RÅDGIVER

– Regnskapssystemer i skyen gjør at vi som regnskapsførere i større grad er rådgivere for kunden. Systemet håndterer de fleste hverdagslige oppgavene, mens vi kan bruke vår faglige kompetanse til å sikre at kundene tar riktige avgjørelser. Noen av de skybaserte systemene er basert på at forbrukeren gjør alt selv, da står man på bar bakke ved feil i årsoppgjøret og andre rapporteringer. Vi har sett at god dialog og riktig tilbakemelding gir økte marginer for kunden, derfor har alle våre kunder sin personlige regnskapsfører, understreker Kim Pettersen.

“Kombinasjon av riktig regnskapsbyrå og brukervennlig system vil styre denne bransjen fremover. Det har spart oss for mye tid og penger.»

Svein Egil Meling bekrefter at å ha et solid regnskapsbyrå i bakhånd var avgjørende for dem. Vi vurderte en rekke regnskapsbyråer og -systemer. Etter grundige runder der vi så på alt fra løsning til priser valgte vi å bli værende hos Jansson & Larsen regnskap. Vi har vært fornøyde med dem tidligere, og når de viste oss PowerOffice Go var det en lett og riktig avgjørelse.

Vi har dyktige ansatte

TJENER PENGER IGJEN

– Jeg kan anbefale alle å gå over til en skyløsning og velge en regnskapsfører som forstår dine behov. Jeg er overbevist om at en god kombinasjon av riktig regnskapsbyrå og –system vil styre denne bransjen fremover. Jansson & Larsen regnskap sin kompetanse og anbefalinger bidro til at vi klarte å snu driften. Faktisk har vi hatt positive tall siden vi tok i bruk PowerOffice Go, avslutter Meling.

Gratis prøveperiode

Ingen etableringskostnad – Ingen bindingstid